Odprtje fotografske razstave Madagaskar – izgubljeni raj in joga v grajskem parku

V ponedeljek, 7. avgusta, velenjski muzealci vabijo na jogo v grajskem parku. Prav tako v ponedeljek, 7. avgusta, bodo v atriju Velenjskega gradu odprli fotografsko razstavo Madagaskar – izgubljeni raj. V Muzeju Velenje, za namen priprave občasne razstave Igre moje mladosti, zbirajo stare igrače.

V ponedeljek, 7. avgusta, velenjski muzealci vabijo ob 18. uri na jogo, ki jo v parku Velenjskega gradu vodi sodelavka muzeja Nina Časl, certificirana vaditeljica joge. Predhodne prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena bo vadba potekala v grajskih prostorih.

V ponedeljek, 7. avgusta, Muzej Velenje ob 19.30 vabi na Velenjski grad na odprtje fotografske razstave Madagaskar – izgubljeni raj. Fotografsko razstavo avtorjev Nataše Müller in Mitje Bostner bodo odprli s kratkim koncertom Malale Tine Rakoto. Prisluhnili bodo glasbi iz Madagaskarja s pridihom slovenskih evergreenov in slovenskih tradicionalnih pesmi. Avtorja bosta predstavila razstavo in svojo zgodbo Madagaskarja ter z dražbo razstavljenih fotografij zbirala sredstva za šolanje otrok slovenskega misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju.

Malala Tina Rakoto (vokal, valiha, kabosa, bobni) je po izobrazbi dipl. profesorica francoščine in sociologinja kulture. Začetki njene glasbene poti segajo v leto 1995. Pri 11 letih je začela igrati violino in z očetom Josephom Rakotorahalahy pričela nastopati v duetu Zeze in Malala. Na koncertih sta izvajala glasbo z Madagaskarja, s pridihom slovenskih evergreenov in slovenskih tradicionalnih pesmi. Skupaj sta koncertirala 12 let. Med tem časom je Malala samostojno sodelovala tudi z drugimi slovenskimi glasbeniki ter samostojno nastopila na nekaterih slovenskih festivalih. V študentskih letih se je, med študijem v Parizu, pevsko izobraževala pri priznani jazz pevki in učiteljici Claudiji Solal. Leta 2008 je sodelovala s skupino Tantadruj in z njimi posnela zgoščenko z naslovom “Kar je beži” (uglasbitev poezij Franceta Prešerna), leta 2011 pa je med svojim polletnim bivanjem na Baliju (Indonezija) sodelovala z indonezijsko skupino Navicula in s skupino Dialog dini hari. Trenutno s svojo družino živi in ustvarja v Prlekiji, v Gornji Radgoni. Malalin repertoar pesmi je raznolik in zaobjema širok spekter glasbenega obzorja. Glasbeno nas popelje v svet afriške glasbe ( Madagaskar, Tanzanija, Zelenortski otoki) in ljudskih slovenskih pesmi ter francoskega šansona.

Muzej Velenje je objavil poziv k zbiranju starih igrač za pripravo občasne razstave Igre moje mladosti, ki jo pripravljajo skupaj s štirimi slovenskimi muzeji. Zbirajo različne stare igrače, še posebej pa jih zanimajo tiste, ki imajo kakšno zanimivo zgodbo. Igrače zbirajo do 15. avgusta 2023. Prosijo, da vsi zainteresirani kontaktirajo kustosinjo muzeja Almo Javornik na alma.javornik@muzej-velenje.si oz. na 041 393 179.

Malala Tina Rakoto (vokal, valiha, kabosa, bobni) je po izobrazbi dipl. profesorica francoščine in sociologinja kulture. Začetki njene glasbene poti segajo v leto 1995. Pri 11 letih je začela igrati violino in z očetom Josephom Rakotorahalahy pričela nastopati v duetu Zeze in Malala. Na koncertih sta izvajala glasbo z Madagaskarja, s pridihom slovenskih evergreenov in slovenskih tradicionalnih pesmi. Skupaj sta koncertirala 12 let. Med tem časom je Malala samostojno sodelovala tudi z drugimi slovenskimi glasbeniki ter samostojno nastopila na nekaterih slovenskih festivalih. V študentskih letih se je, med študijem v Parizu, pevsko izobraževala pri priznani jazz pevki in učiteljici Claudiji Solal. Leta 2008 je sodelovala s skupino Tantadruj in z njimi posnela zgoščenko z naslovom “Kar je beži” (uglasbitev poezij Franceta Prešerna), leta 2011 pa je med svojim polletnim bivanjem na Baliju (Indonezija) sodelovala z indonezijsko skupino Navicula in s skupino Dialog dini hari. Trenutno s svojo družino živi in ustvarja v Prlekiji, v Gornji Radgoni. Malalin repertoar pesmi je raznolik in zaobjema širok spekter glasbenega obzorja. Glasbeno nas popelje v svet afriške glasbe (Madagaskar, Tanzanija, Zelenortski otoki) in ljudskih slovenskih pesmi ter francoskega šansona.

Naslovnica: Madagaskar – izgubljeni raj / fotografija: Nataša Müller in Mitja Bostner

Prijazno povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino