Pod površino

telekoomunikacijski kabli

Prejšnji teden je bila cesta Starega trga še močno razkopana – onemogočen je bil tudi prehod za pešce ob južnih fasadah stavb.

Območje so zavzeli delovni stroji in pridni delavci. Povedali so nam, da je najglobji jarek, ki so ga tu izkopali, globok kar 2 m. Vanj so položili vode meteorne kanalizacije, nad njo pa še nove vodovodne in električne vode. V času našega ogleda so pričeli tudi z umeščanjem telekomunikacijskih vodov. Ob naslednjem ogledu, v začetku tega tedna, so bile že vse cevi zasute in skrite našim očem. K sreči so vsi vodi natančno izmerjeni in bodo izrisani v Projektu izvedenih del. Tako se bo v primeru poškodb ali drugih posegov v površino trga vedelo, kje in kako globoko kopati, ne da bi poškodovali novo infrastrukturo. 

Kljub temu da je na prvi pogled talna površina ceste Starega trga ravna in utrjena, prehod za pešce še ni mogoč. Na območju namreč še vedno potekajo različna strojna in ročna dela. Talno površino morajo še ustrezno utrditi -pripraviti tampon za polaganje zaključnih materialov, izvedbo robnikov in kanalet. Izkopi  obstoječih materialov, nasipanje ustreznih novih materialov in njihovo utrjevanje je v prejšnjem tednu potekalo tudi pred novim objektom Starega trga – na območju, kjer bo kmalu zasijala nova trška površina.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino