Velenje je od nekdaj mesto glasbe. Prepoznavno je po številnih uspešnih glasbenikih in zasedbah najrazličnejših zvrsti. Ker se zaveda, kako pomembno je, da imajo mladi glasbeniki prostor za ustvarjanje in sodelovanje, je Mestna občina Velenje leta 2014 hišo ob vstopu v Stari trg namenila prav njim. Hišo bendov, v kateri je deset prostorov za vaje glasbenih skupin, upravlja Mladinski center Velenje.

O hiši bendov

Maja leta 2014 je Mestna občina Velenje Mladinskemu centru Velenje predala v upravljanje hišo v Starem Velenju. To hišo so mladi pod okriljem MC Velenje in Šaleškega študentskega kluba s prostovoljnim delom preuredili v 10 vadbenih prostorov, v katerih lahko bendi in samostojni ustvarjalci vadijo ter hranijo svojo glasbeno opremo. Hiša je opremljena s skupnim vhodom, sanitarijami in hodnikom, v katerem se nahaja skupni alarmni sistem. Vsaka soba je varovana z alarmom, vsak najemnik pa ima svojo kodo alarma in ključe od svoje sobe.

V hiši je bilo konec leta 2020 14 glasbenih skupin ali posameznikov, skupaj okoli 50 glasbenikov, ki igrajo najrazličnejše glasbene žanre. Najemniki imajo z MC Velenje sklenjen dogovor o najemu. Mesečna najemnina skupaj s stroški znaša 5 € na člana glasbene skupine. V Hiši bendov je nastalo veliko glasbenih projektov in zanimivih glasbenih sodelovanj, ki so jih glasbeniki predstavili tudi na lokalnih koncertih in festivalih.

Galerija
Kako do nas?

Hiša bendov se nahaja v Starem Velenju, ob krožišču pod velenjsko skakalnico, v neposredni bližini protokolarnega objekta Vila Bianca.

Naslov
Hiša bendov
Stari trg 1, 3320 Velenje

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino