Hiša mineralov

Izjemna geološka zbirka!

Muzej hiše mineralov predstavlja geološko zbirko mineralov sveta in obsežno zbirko mineralov s področja Slovenije. Danes je v Hiši mineralov na ogled preko 11.000 različnih mineralov zasebne zbirke zbiralca in poznavalca Jožeta Rihtarja.

Opis dejavnosti

V zbirki je edinstveni kos jantarja, ki je bil v Premogovniku Velenje najden leta 2008. Poleg zbirke mineralov predstavlja Hiša mineralov tudi gemološko zbirko dragih kamnov. Zbirka ima tudi pester izbor mineralov, ki pod ultravijolično svetlobo žarijo v vsem svojem blišču.

Ob obisku muzeja si lahko izberete različne minerale, ki so primerni kot darilo ali spominek ali da popestrite in dopolnite lastno zbirko mineralov in fosilov. Prav tako je muzej opremljen z multimedijsko predstavitvijo, organizacijo različnih delavnic, gostujočimi zbirkami zasebnih zbirateljev in ostalih muzejev pa tudi s prilagojenim dostopom v samo zgradbo.

Delovni čas
  • Odprto od torka do nedelje od 10. do 18. ure.

  • Ob ponedeljkih zaprto.

  • Za najavljene skupine po dogovoru.

Galerija
Kako do nas?

Hiša mineralov se nahaja v središču starotrškega jedra v Starem Velenju. Dostop do nas je mogoč tako z osebnimi vozili kot tudi peš.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino