Krajevna skupnost Staro Velenje

Skrb za prijetno in ugodno bivanje

Krajevna skupnost Staro Velenje ima svoje prostore v 1. nadstropju stavbe Stari trg 19. Njihovo poslanstvo je, da je bivanje v krajevni skupnosti prijetno in udobno.

Krajevna skupnost Staro Velenje

Krajevna skupnost Staro Velenje je ena od 16 krajevnih skupnosti, ki skupaj s tremi mestnimi četrtmi tvorijo mestno občino Velenje. KS Staro Velenje, zibelka današnjega Velenja, šteje okrog 1200 krajanov in predstavlja najstarejši del Mestne občine Velenje. Krajevna skupnost se razprostira vse od podjetja Elektro in trgovine Hofer pa do nakupovalnega centra Velenjka ter od Železniške postaje Velenje po Ljubljanski cesti vse do KS Kavče. Poleg starega mestnega jedra (Stari trg), ki leži ob vznožju hriba, na katerem se bohoti mogočni Velenjski grad, zajema še Ljubljansko, Žarovo, Celjsko in Partizansko cesto ter Cesto Talcev, Srebotnikovo in Štrbenkovo cesto. Krajevno skupnost bogatijo številne turistične znamenitosti, med drugim Muzej Velenje, protokolarni objekt Vila Bianca, fascinantna Hiša mineralov in cerkev Sv. Marije, ki je bila prvič pisno omenjena že leta 1477.

V krajevni skupnosti Staro Velenje je najti precej zanimivosti in kulturnih znamenitosti, v njej pa se vsako leto odvije tudi več tradicionalnih prireditev.

K današnji podobi krajevne skupnosti so pripomogli zlasti krajani sami, ki so s svojimi idejami in predlogi venomer spodbujali razvoj krajevne skupnosti in delovanje Sveta KS, ki ga predstavlja 9 članov, po trije v vsaki volilni enoti.

Predsednik Sveta KS Staro Velenje: Stanislav Brglez

Galerija
Kako do nas?

Krajevna skupnost Staro Velenje se nahaja v objektu Stari trg 19, kjer domuje tudi Hiša mineralov. Vhod v prostore , kis se nahajajo v 1. nadstropju objekta  je iz dvoriščne strani.

Naslov
Krajevna skupnost Staro Velenje
Stari trg 19, 3320 Velenje

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino