Zavod za turizem Šaleške doline

Razvoj turizma v Šaleški dolini

POSLANSTVO ZAVODA JE DOSEGANJE KAKOVOSTNE IN CELOVITE TURISTIČNE PONUDBE TER SPODBUJANJE IN PROMOCIJA TURIZMA V ŠALEŠKI DOLINI.

Zavod za turizem Šaleške doline je nosilec upravljanja turizma v vodilni destinaciji Šaleška dolina (Velenje, Šoštanj/Topolšica), njegova osrednja naloga pa je izvajanje destinacijskega managementa. Domuje v prostorih Vile Bianca, ki nas pozdravi ob vhodu v Staro Velenje. Zavod za turizem je glavni motor turističnega razvoja in promocije v Šaleški dolini, dodatno pa upravlja turistično infrastrukturo, kot sta Velenjska plaža, VISTA – park z razgledom, Vila Bianca in sistem brezplačne izposoje koles Bicy.

Za uspešen razvoj turizma je pomembno, da na zavodu uspešno sledijo viziji Slovenije kot zelene, butične destinacije za zahtevnega gosta. Razvijajo avtentične turistične produkte, organizirajo turistične izlete in oglede, intenzivno se ukvarjajo z marketingom, delajo na raznolikih turističnih projektih in skrbijo za povezovanje znotraj turističnega sektorja na različnih nivojih. Ponosno nosijo znak varne destinacije Green&Safe in Safe Travelers, njihov 5-zvezdični produkt Velenje Underground pa tudi znak kakovosti Slovenia Unique Experience.

Njihovi ključni cilji so spodbujanje lokalnih ponudnikov k nadgradnji ponudbe in vstopanju v certifikacijske sheme; privabljanje obiskovalcev, da v Šaleški dolini ostanejo več dni; izobraževanje zaposlenih v turizmu in gostinstvu; izvedba strateških razvojnih načrtov in projektov; načrtovanje, oblikovanje in trženje celovite turistične ponudbe; spodbujanje razvoja in urejanja turistično rekreacijske infrastrukture in ostalih objektov, pomembnih za izvajanje turistično storitvenih dejavnosti; vodenje in upravljanje spletnih strani in ciljnih spletnih domen; izvajanje lokalne turistične vodniške službe; ozaveščanje in spodbujanje lokalnega prebivalstva za pozitiven odnos do turistov in turizma; organizacija in izvajanje prireditev; urejanje in posredovanje turističnih informacij o destinaciji; pospeševanje aktivnosti odnosov z javnostmi in sodelovanje s predstavniki medijev; oblikovanje in prodaja spominkov ter oblikovanje in izdaja promocijsko informativnih tiskanih gradiv in video gradiv.

Galerija
Kako do nas?

Nahajamo se v čudovitem protokolarnem objektu Vila Bianca, Stari trg 3, Velenje (pri krožišču pod grajskim gričem in velenjsko skakalnico).

Naslov
Zavod za turizem Šaleške doline
Stari trg 3, 3320 Velenje

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino