Brhka robatost

Ena največjih in najbolj pestrih razstav v Pekarni Brhka robatost, na kateri je bila na ogled retrospektiva ustvarjalnosti velenjskega grafičnega oblikovalca in vsestranskega vizualnega umetnika Matevža Časa (1982–2014), »ljubke žvadi, oblikoigralca, umetelneža in zabavnega sogovornika.«
Brhka robatost se je s pomočjo Društva nasedlega kita selila po Sloveniji in prikazovala ustvarjalnost mladega umetnika, ki je s svojimi oblikovalskimi rešitvami v rodni Šaleški dolini opečatil mladinski kulturni klub eMCe plac, Festival mladih kultur Kunigunda in Festival nasedlega kita, s suverenim obvladovanjem ilustracije, tipografije, kolaža, videa, glasbe in svojega govornega aparata pa je zaznamoval celoten slovenski prostor – na Radiu Študent z rednimi oddajami, na Fakulteti za dizajn s pedagoškim delom, v Muzeju novejše zgodovine z domiselnim oblikovanjem publikacij, v reviji Mladina z ostrimi proglasi, v društvu Tipo Brda z neobremenjeno duhovitostjo, in nenazadnje z objavljanjem vidnih in slušnih sporočil na mnogih družabnih omrežjih. Med leti 2006 in 2009 je večkrat razstavljal in pobral več nagrad. Njegova zamisel je bila tudi grafična oprema jugo-zahodnega dela fasade z napisom Pekarna, ki se je opazovalcu iz točno določene točke prikazal kot optična iluzija povsem vodoravnega napisa PEKARNA.

Velikemu duhu Matevža Časa, oblikoigralca, umetelneža, ljubke žvadi in menda zabavnega sogovornika smo se zahvalili z razstavo njegovih najudarnejših vidnih in slušnih sporočil. V sodelovanju s Kulturnim društvom nasedlega kita. Razstava bo na ogled do konca festivala med 15. in 19. uro.

Foto: Goran Petrašević
Kamera: Anže Kovač / Montaža: Ana Marija Kolar / Glasba: Ervin Oppitz

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino