FREKVENCA MLADIH: Program revitalizacije starotrškega jedra

Danes ob 11.20 o revitalizaciji starotrškega jedra na Frekvenci mladih, Radio Velenje. 

Govorili bomo o projektu CTN revitalizacija starotrškega jedra in programskem delu tega projekta. O tem kaj lahko obnovljen in na novo zgrajen prostor ponudi mladim ter širši javnosti. Predstavili bomo nekaj dogodkov, ki se bodo izvedli v naslednjih dneh, tednih oz. mesecih ter kakšen je program dogodkov in načrt po koncu projekta. 

Kreativni center Čuk je namenjen novim podjetjem in obrtnikom za izvajanje različnih storitvenih in obrtnih dejavnosti, ki spodbujajo razvoj drobnega gospodarstva in obrti v starem mestnem jedru. V Pekarni idej se nahaja pet ateljejev, v katerem že delujejo umetniki, razstaviščni prostor, ki se prepleta z gostinskim lokalom in skupni prostor za so-delo kreativcev in izvajanje različnih dogodkov.
Oba objekta bosta v skladu z vzpostavljenim sistemom informiranja in komuniciranja v prostoru dobila tudi lastne napise, ki jih pričakujemo konec meseca maja. V sklopu tega bosta v prostor postavljeni dve kovinski konstrukciji z informacijami o zgodovini ter hkrati označbe ključnih objektov in prostorov, ki jih najdemo v prostoru ter nekaj izvesnih tabel.

Na novem trgu, ki lahko sprejme okoli 500 obiskovalcev, se tako že od lani izvajajo razne vsebine, ki želimo, da bistveno pripomorejo k dvigu prepoznavnosti in atraktivnosti celotnega starotrškega jedra.

V lanskem letu ste lahko bili del dogodkov, kot so bile KONS MODUL instalacije, Citrarski festival, 2 kulinarična dogodka Dolga miza in Martinovanje, Tarča priložnosti, ipd. Staro Velenje je bilo tudi podoba znamke za festival NUMIFIL 2022. Nekaj dogodkov smo izvedli že letos, med drugimi se je odprla nova kavarna Stari trg, ki jo najdete v središču Starega Velenja. Na voljo so vam pijača, slaščice po starih in novih receptih pa tudi topli sendviči.

V petek, 26.5., pripravljamo dogodek ZA ZIDOVI PEKARNE IDEJ, ki bo ob 21. uri zvečer za 15 min fasado Pekarne idej s tehniko video mapiranja spremenil v dinamično površino, oživel starotrško jedro, predstavil zgodbo revitalizacije v tem delu in najemnike ateljejev, ki delujejo v Pekarni idej. Pridite in ugotovite kaj imajo Mrigo, portreti in 3D pečica skupnega.

Cilj je, da spodbujamo življenje in utrip prostora v starotrškem jedru ter hkrati tudi umetnike, ustvarjalce in druge ponudnike. Zvrstilo se bo še nekaj koncertov, Stand Up show (28. maja), delavnice risanja portretov za mlade, Lirikonfest ter zdaj že tradicionalni Citrarski festival, Dolga miza, Martinovanje in praznik krajevne skupnosti, ki se letos povezuje s srednjeveškimi dnevi Muzeja Velenje.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino