Joga v grajskem parku, koncert Tjaše Fabjančič ter razstava Velenje se spominja

Danes, 1. avgusta, Muzej Velenje vabi na vadbo joge v park Velenjskega gradu. V petek, 5. avgusta bo na Velenjskem gradu koncert Tjaše Fabjančič.

Velenjski muzealci vabijo danes, 1. avgusta, ob 17. uri na jogo, ki jo v čudovitem ambientu parka Velenjskega graduvodi sodelavka muzeja Nina Časl. Udeleženci morajo imeti s sabo podlogo za vadbo. Vadba je brezplačna, predhodne prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena vadba odpade. Na vadbo joge muzej vabi prav tako v ponedeljek, 8. avgusta, ob 17. uri.

V petek, 5. avgusta, ob 20. uri vabijo v atrij Velenjskega gradu na koncert Tjaše Fabjančič. Dogodek v okviru Poletnih kulturnih prireditev organizira Festival Velenje. Posvečen bo četrtemu albumu pevke in avtorice z naslovom MINIATUREn. V primeru slabega vremena bo koncert odpadel.

Muzej Velenje vabi vse Velenjčane in goste mesta pred Galerijo F-bunker v podhodu pri Vili Bianca na ogled nove razstave fotografij iz bogate zbirke Volbenka Pajka, priznanega velenjskega fotografa. Razstavo z naslovom Velenje se spominja so zasnovali v mesecu januarju letos, v poletni verziji razstave so na ogled fotografije, ki odsevajo trenutke mestne zgodovine v toplejših mesecih. Že prva razstava je požela veliko pozornosti, saj prebivalci mesta ob sprehodu se resnično spominjajo preteklosti mesta, prepoznajo znane obraze, prostore, dogodke.

Pred objektivom Volbenka Pajka so se izmenjale številne generacije Velenjčanov, vanj je ovekovečil različne razvojne faze mladega modernističnega mesta, razni športni in kulturni dogodki ter postanki domačih in tujih delegacij. Bogata zapuščina Volbenka Pajka, ki jo je muzej prejel v dar leta 2018, je zdaj na ogled na stalni razstavi Mojster fotografije Volbenk Pajk na Velenjskem gradu.

Naslovnica: joga v parku Velenjskega gradu

Povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino