Klepet pod arkadami in materinski dan

Danes, 20. marca, je Muzej Velenje objavil muzejski podkast z naslovom »Štalonarji, pučuhi, rančoši …: Usnjena obuvala na Slovenskem«. Jutri, v torek, 21. marca, velenjski muzealci vabijo na Klepet pod arkadami z gostom Jožefom Napotnikom. V soboto, 25. marca, ob materinskem dnevu, Muzej Velenje vabi vse ženske in družine na brezplačen ogled razstav.

Danes, 20. marca, je Muzej Velenje objavil novo epizodo Muzejskih odmevov z naslovom »Štalonarji, pučuhi, rančoši …: Usnjena obuvala na Slovenskem«. O občasni razstavi, ki predstavlja zgodovino obutve na Slovenskem s poudarkom na Šaleški dolini, sta spregovorila avtorja razstave, dr. Bojan Knific (Tržiški muzej) in dr. Miran Aplinc (Muzej usnjarstva na Slovenskem).

Jutri, 21. marca, ob 18. uri velenjski muzealci vabijo na Velenjski grad na Klepet pod arkadami. Gost pogovornega večera bo Jožef Napotnik iz Šmartnega ob Paki, pogovor bo vodil kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič.

Jožef Napotnik je po končani OŠ v Šmartnem ob Paki zaključil srednjo strokovno črkoslikarsko šolo kot slikopleskar. Kratek čas je bil zaposlen na RLV, sicer pa do upokojitve delal v Gorenju. Znan je po kreiranju reklamnih sporočil za Gorenje (sejemske predstavitve po vsej Evropi, preko 2000 poslikav avtomobilov ipd.), predvsem pa je mojster velikih dekorativnih scenskih slik največjih glasbenih, gledaliških in drugih prireditev po Sloveniji ter v TV oddajah. Prejel je tudi številna priznanja, med njimi Linhartovo srebrno priznanje. Je častni občan občine Šmartno ob Paki.

Ob materinskem dnevu v soboto, 25. marca, Muzej Velenje vabi vse ženske in družine na brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem. Odpiralni čas muzeja na Velenjskem gradu in Hiše mineralov je med 10. in 17. uro, Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju pa od 9. do 17. ure.

Naslovnica: atrij Velenjskega gradu

Lepo povabljeni v Muzej Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino