Klepet pod arkadami, predstavitev knjige Nataše Konc Lorenzutti »Beseda, ki je nimam« in dan odprtih vrat za družine

V torek, 10. maja, Muzej Velenje vabi na Klepet pod arkadami, v sredo, 11. maja, pa na predstavitev knjige »Beseda, ki je nimam«. V nedeljo, 15. maja, bodo vrata muzejskih enot za družine odprta za brezplačen ogled razstav.

Jutri, 10. maja, Muzej Velenje vabi ob 18. uri na Velenjski grad na tradicionalni Klepet pod arkadami. Majski gost pogovornega večera bo Matjaž Klemenčič. Zaposlen je bil v velenjskem rudniku, sodeloval v marsikateri akciji v Šaleški dolini, bil aktiven v osamosvojitveni vojni, danes pa je član Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje. Pogovorni večer bo vodil kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič.

V sredo, 11. maja, velenjski muzealci ob 18. uri pripravljajo predstavitev knjige Nataše Konc Lorenzutti. Igralka, pisateljica, pesnica, mladinska pisateljica, gledališka igralka in učiteljica bo predstavila svojo knjigo z naslovom Beseda, ki je nimam. Izjemno pretresljiva in hkrati napeta zgodba, ki temelji na resničnih dogodkih iz druge svetovne vojne, pripoveduje o ukradenih slovenskih otrocih, ki so jih Nemci med drugo svetovno vojno odpeljali stran od staršev oz. družin in jih dobesedno ponemčili. Pogovor s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti, ki bo potekal na Velenjskem gradu, bo vodila kustosinja Muzeja Velenje Alma Javornik.

Naslovnica muzejskih novic: Sprednja stran knjige “Beseda, ki je nimam”

V nedeljo, 15. maja, Muzej Velenje pripravlja dan odprtih vrat za družine. Ob mednarodnem dnevu družin in tednu otroka vabijo družine, da si brezplačno ogledajo stalne in občasne razstave v muzeju na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov v Starem Velenju ter v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Muzej usnjarstva na Slovenskem je odprt med 9. in 17. uro, muzej na Velenjskem gradu in Hiša mineralov pa od 10. do 18. ure.

V Muzeju Velenje čestitamo ob dnevu zmage in dnevu Evrope in vabimo v našo družbo!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart