Lov na Svetilko skrivnosti se začne v Starem Velenju

Bi šli na pustolovski sprehod po Velenju s Piko? Nič lažjega! Tudi kadar navihane junakinje Pikinega festivala ni v Velenju, je lahko z vami na daljavo. Zavod za turizem Šaleške doline, ki deluje v Vili Bianca, je namreč prenovil in dopolnil enega od sodobnih turističnih produktov Trippstory Velenje – Lov na svetilko skrivnosti, s katerim se odziva na trend digitalizacije turizma. »Gre za interaktivno igro, vodeno s pomočjo mobilne aplikacije. Namenjena je družinam. Starše in otroke spodbuja, da skupaj rešujejo zastavljene uganke in izzive ter tako samostojno in aktivno raziskujejo Šaleško dolino in odkrivajo zanimivosti Velenja. Da je pustolovščina še bolj zanimiva, pa uporabnike na poti spremlja Pika, ki jim podaja skrivnostne namige,« pojasni sodelavka zavoda Tina Belina.

Vznemirljivo in igrivo družinsko doživetje vas postavi v aktivno vlogo pustolovcev. Z junakinjo zgodbe Trippstory Velenje – Piko, ikono mesta – boste obiskali 18 lokacij. Pustolovščina se začne v Vili Bianca, ki je odprta vsak dan med 10. in 17. uro, in se nadaljuje v Starem Velenju. Premagovali boste fizične izzive in reševali miselne uganke. Video zgodbe vam bodo razkrile pomen znamenitosti, tako pa boste spoznali preteklost in prihodnost mesta ter naposled našli Svetilko skrivnosti. Da bi izvedeli, kaj osvetljuje, se morate podati na dvourno lahko krožno pot in uspešno prestati izzive. Poleg glavnih skrivnosti pa vas na poti čaka še osem bonus izzivov, s katerimi lahko osvojite nagradne cekine.

Na lanskem tekmovanju za digitalne projekte WEBSI Spletni prvaki je Zavod za turizem Šaleške doline z aplikacijo Lov na svetilko skrivnosti osvojil 2. mesto v kategoriji inovativni ustvarjalci prihodnosti. Mobilno aplikacijo najdete pod geslom Trippstory Velenje v spletni trgovini na svojem mobilnem telefonu.

Lov na svetilko skrivnosti vabi na pustolovščino v Velenje že od lanskega leta. Na zavodu za turizem pa so produkt pravkar posodobili. »Zaradi novosti na področju digitalizacije, ki zahtevajo nenehno posodabljanje, smo posodobili video predvajalnike, nekatere tehnične platforme, na novo smo naložili GPS točke, tako pa odpravili nekatere napake in zagotovili dobro uporabniško izkušnjo brez tehničnih ovir,« pove Tina Belina.

Vir: Naš čas

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino