Martinovanje v Starem Velenju

V petek, 10. novembra, se je v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline in Mladinskega centra Velenje ob podpori Mestne občine Velenje na Starem trgu v Starem Velenju odvijalo tradicionalno Martinovanje. 
 
Še en čudovit dan in večer na trgu pred Pekarno idej! 
 

Na Martinovanju je sodelovalo 12 ponudnikov vin, ki so predstavili svoje izdelke, in sicer: Krašna vinogradništvo in sadjarstvo, Posestvo Fervin, Klet Brda, Hotel Razgoršek – Havana bar Velenje, Vinogradništvo Kugler, Špančeva zidanica, Hiša dobrih vin Koželj, Vina Poljšak, Vina Vehovar, Vina Kralj, Vina Magdič in Vinogradništvo Cvitanič.

Za kulinarične užitke so poskrbeli Bistro Bianca, Lesnika, Kavarna Stari trg in Gorenje Gostinstvo, ki so obiskovalcem ponudili različne lokalne in tradicionalne jedi. 

DUO Damjan in Mateja sta s harmoniko poskrbela za tradicionalno vzdušje med 13. in 16. uro, medtem ko je Kristina Oberžan z bendom obiskovalce zabavala vse do 23. ure. 

Dogodek vsako leto privabi več obiskovalcev in s tem pomaga ohranjati in promovirati lokalno kulturo in gospodarstvo.

Letošnje Martinovanje v Starem Velenju so zaznamovala odlična vina in kulinarika, dobra družba ter prijeten jesenski ambient. Z vami delimo utrinke.

FOTO: Žiga Sivka, MMC Kunigunda

Organizatorja dogodka:
Zavod za turizem Šaleške doline (Visit Saleska) in Mladinski center Velenje ob podpori Mestna občina Velenje
Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino