Meseca maja bo zaživela nova kavarna s pripadajočo teraso v Pekarni idej

Mestna občina Velenje in Mladinski center Velenje sta 23. decembra 2022 objavili razpis za oddajo nepremičnine v najem, in sicer za gostinski lokal s pripadajočo teraso v Pekarni idej. 

Najemnik za dobo pet let, in sicer od 1. aprila 2023 do 31. marca 2028 je Jernej Šporin, trenutni najemnik Okrepčevalnice Ribiški dom Velenje, ki to ostaja do meseca junija.

V svoji prijavi na razpis je navedel pester program in raznoliko ponudbo, ki bo prispevala  k oživitvi starotrškega jedra. Sam pravi, da je slaščičarstvo v njegovi krvi in ga veseli, da gre novim izzivom naproti. Veliko se je naučil od mame, ki je bila zaposlena pri slaščičarskem mojstru Ivanu Movhu v Šoštanju.

V Starem Velenju bo skupaj z zaposlenimi poskušal obuditi Stari trg s slaščicami, ki so pripravljene po starih receptih in tistimi, ki so že poznane v Šaleški dolini ter daleč naokrog. Upravitelj objekta je Mladinski center Velenje, zato je novemu najemniku ključe predal direktor Janko Urbanc. 

Nova kavarna bo svoja vrata odprla v mesecu maju.

Bodite pozorni na dogajanje na Starem trgu, saj boste na tej lokaciji lahko kmalu uživali ob domačih sladicah in dobri kavi.

Se že veselimo sodelovanja.

Nepremičnina je bila zgrajena v sklopu projekta »CTN Revitalizacija starotrškega jedra«. Naložbo sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino