Odprli smo Kreativni center Čuk

Danes smo z novinarsko konferenco uradno odprli Kreativni center Čuk v Starem Velenju.

Na novinarski konferenci so sodelovali: župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, vodja Urada za premoženje in investicije Alenka Rednjak, direktor podjetja Kograd Boris Hriberšek in Ana Anžej, direktorica SAŠA inkubatorja, ki je sodeloval pri vzpostavitvi vsebinskega koncepta kreativnega centra in v mansardo objekta uspešno preselil tudi coworking. Po novinarski konferenci je sledil ogled novih prostorov. Kot je na novinarski konferenci povedal župan Peter Dermol si želimo, da bi Staro Velenje postalo prostor, v katerem bi ljudje našli različne nove priložnosti.

Vrednost projekta CTN Stari trg 11 znaša 1.559.397 evrov, od tega delež Mestne občine Velenje znaša 325.726,85 evra, 986.936,12 evra je EU sredstev, 246.734,03 evra pa je prispevek s strani države. Projekt je v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, Specifični cilj: Učinkovita raba prostora na urbanih območjih, sofinanciran iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

KCC - otvoritev_zupan_novinarska2

Foto: Peter Dermol, župan Mestne občine Velenje

Prek javnega razpisa smo izbrali najemnike, ki bodo v Kreativnem centru Čuk izvajali svoje dejavnosti, s katerimi si želimo, da bi pozitivno vplivale na razvoj starega mestnega jedra in Velenja na sploh.

Verjamemo, da bo Kreativni center Čuk valilnica številnih novih kreativnih idej in projektov, dejavnosti v njem pa bodo zagotovo spodbudile tudi utrip revitaliziranega starega mestnega jedra.

Naslovna fotografija je z novinarske konference (vsi govorniki z leve strani: Hriberšek, Anžej, Dermol, Rednjak).

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino