Podobe Starega Velenja navdihujejo tudi druge dogodke v mestu

V soboto, 22. oktobra 2022, bo v dvorani Centra Nova nad velenjsko mestno knjižnico od 8. do 12.30 potekal tradicionalni sejem in srečanje Numifil 2022. Gre za zbirateljski sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija), ki sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Velenja.

Gre za zbirateljski sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija), ki sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Velenja. Na sejmu je mogoče kupiti ali pa si morda samo ogledati ter pobrskati po različnem zbirateljskem gradivu in pripomočkih. Na Pošti Velenje bo na ogled priložnostna filatelistična razstava na temo zbirateljstva (Numifil) in Maksimum karte Pikinega festivala, ki jo pripravljata Koroško filatelistično društvo – KFD in Matjaž Šalej.

Ob srečanju je pri Pošti Slovenije (Pošta Velenje 3320) izšel poštni žig z datumom srečanja, ki bo v uporabi na prizorišču sejma. Na žigu je stiliziran in za poštni žig prirejen motiv stiliziranega uličnega (trškega) izveska – table, ki je navadno postavljena pravokotno na stavbo.

Nastal je na osnovi celostne podobe obnovljenega starotrškega jedra mesta pod Velenjskim gradom. Avtor celostne podobe in žiga je arhitekt in oblikovalec Bojan Pavšek. 

Osebna znamka B nominale je izšla z motivom osrednjega dela Starega trga Velenje, ki je po prenovi dobil končno podobo s prometno ureditvijo. Znamko je izdal Festival Velenje, avtorica fotografij je Vanesa Begić.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino