Predstavitev knjige Katje Krk, ogled Velenjskega gradu s pasjimi prijatelji in fotografska delavnica s Ksenijo Mikor

Velenje, 24. avgust 2021 –  Danes, 24. avgusta, Velenjska knjižna fundacija vabi v atrij Velenjskega gradu na predstavitev kratkega romana »Jutri« in pogovor z avtorico Katjo Krk. V sredo, 25. avgusta, in v četrtek, 26. avgusta, bodo v Šoštanju potekali 10. šoštanjski poletni filmski večeri. V četrtek, 26. avgusta, Muzej Velenje pripravlja tradicionalno vodstvo po Velenjskem gradu za vodnike psov in njihove pasje prijatelje, v soboto, 28. avgusta, pa vabi na delavnico fotografiranja psov, ki jo bo vodila Ksenija Mikor.

Danes, 24. avgusta, bo ob 19. uri v atriju Velenjskega gradu potekal pogovor s Katjo Krk, avtorico kratkega romana »Jutri«, ki je nedavno izšel pri Velenjski knjižni fundaciji v knjižni zbirki Velnica (leposlovje z velenjsko noto). Z avtorico se bo o njenem knjižnem prvencu pogovarjal urednik Ivo Stropnik. Druženje ob novi knjigi bo s kitaro pospremil Simon Gorišek. Na dogodku bo možen tudi nakup knjige.

Muzej Velenje že vrsto let velja za psom prijazen muzej. V zadnjih letih so velenjski muzealci že večkrat organizirali dobro sprejeta vodstva po muzejskih razstavah za vodnike psov in njihove pasje prijatelje. Tovrstno vodstvo pripravljajo na Velenjskem gradu tudi v četrtek, 26. avgusta, ob 17. uri. Ogleda se lahko udeležijo tudi vsi drugi, ki jih zanima, kako je videti obisk muzeja s psom. Vse tiste, ki bi se vodstva udeležili s psom, prijazno prosijo, da se za ogled muzeja prijavijo na naslov: info@muzej-velenje.si. Število psov, udeležencev vodstva, je namreč omejeno.

V soboto, 28. avgusta, Muzej Velenje ob 10. uri pripravlja zanimivo fotografsko delavnico fotografiranja psov. Delavnica bo izvedena v sklopu fotografske razstave „Prijatelja: Pes in njegov človek“ velenjske fotografinje Ksenije Mikor, ki je do 6. septembra na ogled v atriju Velenjskega gradu. Delavnico, ki bo potekala na Velenjskem gradu, bo vodila avtorica razstave Ksenija Mikor. Fotografsko predznanje na delavnici ni potrebno, za fotografiranje lahko udeleženci prinesejo s seboj tako fotoaparate kot tudi telefone. Število mest na delavnici je omejeno, obvezne prijave sprejemajo na info@muzej-velenje.si. Cena delavnice je 15 evrov, trajala bo 3 ure.

Povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino