Srečanje mladih muzealcev »Barve Afrike« in zimski delovni čas enot Muzeja Velenje

V soboto, 6. novembra, Muzej Velenje ob 10. uri vabi v Galerijo Velenje na srečanje mladih muzealcev, ki so ga naslovili »Barve Afrike«. Z mesecem novembrom je enote Muzeja Velenje mogoče obiskati po zimskem delovnem času.

V soboto, 6. novembra, Muzej Velenje vabi otroke na srečanje mladih muzealcev, ki bo tokrat potekalo v Galeriji Velenje. Ob 10. uri jih pričakujejo na občasni razstavi »Barve Afrike«, kjer bodo skupaj s kustosinjo razstave Tanjo Verboten raziskovali zanimivosti črne celine, ki jih je na fotografijah in s predmeti s poti po Afriki ohranil češki kipar in raziskovalec František Foit. Raziskovanje skrivnosti Afrike bodo otroci nadaljevali tudi na likovni delavnici, kjer bodo skupaj s kustosinjo muzeja, akademsko slikarko Barbaro Drev, ustvarjali čisto prave sklede v tehniki papier mache. Izdelke bodo okrasili z motivi značilne afriške flore in favne.

Udeležba na srečanju je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je obvezna prijava na info@muzej-velenje.si ali info@galerijavelenje.si.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

***

Občasna razstava »Barve Afrike« je nastala ob 50. obletnici prve razstave afriške zbirke Františka Foita in 50. obletnici Galerije Velenje v sklopu projekta »Zgodba hiše kultnega betona«, ki ga je v sodelovanju z več institucijami koordinirala Galerija Velenje. Na razstavi je na ogled veliko še nikjer prej predstavljenega fotografskega gradiva ter predmeti, ki jih je s svojega potovanja po afriški celini pripeljal češki kipar, raziskovalec, fotograf in popotnik František Foit. Pod razstavo so se podpisali kustosi Muzeja Velenje in Slovenskega etnografskega muzeja Tanja Verboten, Blaž Verbič in dr. Marko Frelih.

Iz Muzeja Velenje sporočajo, da z mesecem novembrom Muzej Velenje prehaja na zimski odpiralni čas. Tako si bo od 2. novembra 2021 do 31. marca 2022 muzej na Velenjskem gradu in Hišo mineralov mogoče ogledati vsak dan razen ob ponedeljkih med 10. in 17. uro, Muzej usnjarstva na Slovenskem pa med 9. in 17. uro.

Lepo povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino