Strokovno vodstvo po stalni razstavi »Majda Kurnik 1920–1963«, odprtje občasne razstave »Pokukajmo v stare kuharske knjige«, koncert Šaleškega akademskega pevskega zbora in Akademskega pevskega zbora Maribor ter 6. festival kamišibaj gledališča

V torek, 7. junija, Muzej Velenje vabi na strokovno vodstvo po stalni razstavi »Majda Kurnik 1920-1963«, v sredo, 8. junija, pa na strokovno vodstvo po Muzeju usnjarstva na Slovenskem. V četrtek, 9. junija, velenjski muzealci na Velenjskem gradu pripravljajo odprtje občasne razstave »Pokukajmo v stare kuharske knjige«. V petek, 10. junija, bosta na Velenjskem gradu nastopila Šaleški akademski pevski zbor ter Akademski zbor Maribor. V nedeljo, 12. junija, bo na Velenjskem gradu potekal 6. festival kamišibaj gledališča.

Junij bo v Muzeju Velenje postregel s pestrim dogajanjem, tako ta teden vabijo na številne raznovrstne dogodke. Jutri, 7. junija, ob 17. uri pripravljajo strokovno vodstvo po stalni razstavi na Velenjskem gradu »Majda Kurnik 1920–1963«. Prvo akademsko slikarko iz Šaleške doline Majdo Kurnik bo obiskovalcem predstavila avtorica razstave in kataloga, kustosinja Galerije Velenje in muzejska svetnica mag. Milena Koren Božiček.

V četrtek, 9. junija, ob 18. uri Muzej Velenje pripravlja odprtje občasne razstave z naslovom »Pokukajmo v stare kuharske knjige«. Razstava je nadaljevanje projekta »Pokukajmo v kuhinjo škalske gospodinje z začetka 20. stoletja«, ki sta ga Muzej Velenje in Gimnazija Velenje zasnovala v okviru lanskih Dnevov evropske kulturne dediščine. Na Velenjskem gradu bodo odprli razstavo, na kateri bodo obiskovalci spoznali zanimivosti šaleške kulinarične dediščine, predvsem pa več kot sto let star kuharski zvezek Cecilije Lempl iz Škal. Razstava je nastala v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje. Sodelovali so profesorica slovenščine na Gimnaziji Velenje Alenka Šalej in njene dijakinje ter dijaki umetniške gimnazije – likovna smer (mentorica mag. Nataša Tajnik Stupar), ki so za razstavo pripravili ilustracije kruha. V kulturnem programu odprtja bo na citrah nastopila Maša Strmec, dijakinja vzporedne glasbene smeri Šolskega centra Velenje.

V petek, 10. junija, ob 19. uri vabijo velenjski muzealci na Velenjski grad na koncert z naslovom “PÓJMO ZAJ, POJDIMO ZDAJ”. Nastopila bosta Šaleški akademski pevski zbor (dirigentka Danica Pirečnik) in Akademski pevski zbor Maribor (dirigentka Tadeja Vulc).

V nedeljo, 12. junija, bo potekal na Velenjskem gradu 6. festival kamišibaj gledališča v organizaciji KUD Dudovo drevo. Tradicionalni dogodek bo ponudil letno produkcijo velenjskih kamišibaj ustvarjalcev.

Naslovnica: Razstava Majda Kurnik 1920-1963 / foto: Tanja Verboten

Lepo povabljeni v Muzej Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino