Tudi v Starem Velenju je pet pred dvanajsto

Ob simbolični uri pet pred dvanajsto se je živa glasba oglasila tudi z balkona Hiše bendov v preddverju Starega Velenja.

Minuli četrtek se namreč je z balkonov kulturnih institucij in mestnih znamenitosti po vsej Sloveniji zaslišala živa glasba, živa beseda slovenskih pesnikov in dramatikov, oživele so lutke, sprehajalce pa je tu in tam razveselila kakšna likovna stvaritev ali plesna figura. Tudi v Velenju so kulturniki varno in brez kršenja odlokov mimoidočim ponudili vsaj trenutek užitka ob kulturi v živo, javnosti in odločevalcem pa jasno sporočili, »da z nepremišljenimi ukrepi, sprejetimi čez noč, brez poznavanja delovanja kulturnih ustanov ter brez vsakršnega dialoga z nami samo še očitneje izpričujejo svojo brezbrižnost do kulture in umetnosti ter omalovažujoč in ponižujoč odnos do vseh, ki v slovenskem kulturnem in kreativnem sektorju delamo ter ustvarjamo.«

Pet pred dvanajsto pa sta na balkonu Hiše bendov, kjer ustvarjajo še neuveljavljeni, pa tudi dodobra utečeni lokalni glasbeniki, nastopila raper Mrigo in bobnar David Slatinek – oba uveljavljena velenjska glasbenika in uporabnika Hiše bendov. Že prej sta večkrat sodelovala in si delila oder, ob tej priložnosti pa z veseljem združila moči in zavzela balkon. Mrigo je s pestjo v zraku razložil, kaj si misli o starem družbenem redu v novi preobleki. David Slatinek pa je narekoval marš, ki je pod balkon privedel precej somišljenikov.

Čarovnija žive glasbe ni popustila niti po dvanajsti. V Starem Velenju se že veselimo dne, ko bomo lahko poživili trg pod grajskim gričem z ritmi in melodijami.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart