Fotografska razstava »Mladost ni norost« in 9. slovenski festival kamišibaj gledališča

V soboto, 28. avgusta, je bila v galeriji F-bunker odprta razstava nagrajenih fotografij natečaja mladih fotografov »Mladost ni norost 2021«. Med 3. in 5. septembrom bo na Velenjskem gradu potekal 9. slovenski festival kamišibaj gledališča.

V soboto, 28. avgusta, je bila v galeriji F-bunker odprta razstava najboljših fotografij natečaja mladih fotografov “Mladost ni norost 2021”. Natečaj je v šolskem letu 2020/2021 organizirala fotografska revija Digitalna kamera. Na odprtju so bile podeljene nagrade in priznanja najboljšim mladim fotografom ter njihovim mentorjem. Na dogodku so spregovorili Črt Valenčak (galerija F-bunker), Igor Rosina (Digitalna kamera) in Igor Debevec (Fotografska zveza Slovenije), nagrade pa je podelila Andreja Ravnak (Digitalni Foto Klub). Na ogled je postavljenih 18 najboljših fotografij osnovnošolcev in srednješolcev, vsa sprejeta dela pa se vrtijo kot projekcija na velikem platnu. Več o natečaju in nagrajencih ter galerijo fotografij si lahko zainteresirani ogledajo tudi na spletni strani revije www.digitalna-kamera.si. Razstava bo v galeriji F-bunker na ogled do konca meseca septembra.

Med 3. in 5. septembrom bo na Velenjskem gradu potekal 9. slovenski festival kamišibaj gledališča. Regionalni in slovenski kamišibaj festivali na Velenjskem gradu potekajo že vrsto let. Tako bodo tudi letos organizatorji v grajskem atriju pripravili bogat program kamišibaj gledališča. V petek, 3. septembra, vabijo na kamišibaj delavnico otroke in odrasle in na odprtje razstave kamišibaj ilustracij dobitnice Zlatega kamišibaja 2020 Irene Rajh, v soboto, 4. septembra, pa bodo lahko gledalci spoznali letno produkcijo slovenskih kamišibaj ustvarjalcev. Zadnji dan 9. slovenskega festivala kamišibaj gledališča bo namenjen predstavitvi knjige in podelitvi priznanj. Festival organizira Društvo kamšibaj Slovenije, KUD Dudovo drevo in Muzej Velenje ob podpori Mestne občine Velenje in Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Območni izpostavi Velenje. V primeru slabega vremena bo dogodek potekel v Vili Bianca.

Prijazno povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino