Gradbišče? Razstavišče!

Glas o gradbiščni razstavi Utrinki starotrškega jedra se širi tudi na valovih Radia Velenje – zvestega starotržana, ki budno spremlja proces revitalizacije Starega Velenja.

Gradbišče je lahko tudi razstavišče. To dokazujejo člani kolektiva Opa!celica, ki že opremljajo prenovljeno starotrško jedro Starega Velenja s prebivalcem in obiskovalcem prijaznimi vsebinami. Na pobudo Bojana Pavška do izbrali trideset fotografij osmih lokalnih avtorjev, jih natisnili na ceradna platna in jih razstavili na gradbiščnih ograjah. Na pogled surove in stroge gradbiščne ograje, ki motorni promet usmerjajo na vozišče, tlakovano z granitnimi kockami z grobo štokano površino, medtem ko so stranski pasovi (nekdanji pločniki) iz gladkih granitnih plošč, primernih za pohodne površine in občutljivih na obremenitev vozil, so zdaj zmehčane s fotografskimi utrinki lepe stare ulice, ki so jih zabeležili lokalni fotografi.

Idejo o gradbiščni fotografski razstavi Utrinki starotrškega jedra je Bojan Pavšek predstavil tudi v rubriki Minute za kulturo na Radiu Velenje, ki jo vodi novinarka Tina Felicijan.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino