Spletna akcija Naprej v preteklost, Glasbeni utrinki, brezplačen ogled Velenjskega gradu ob materinskem dnevu, spletno odprtje razstave ter velikonočna delavnica Velenje

Med 22. in 28. marcem se Muzej Velenje pridružuje vseslovenski akciji muzejev in galerij Naprej v preteklost, 23. in 24. marca pa v sodelovanju z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje pripravlja tudi kratke nastope na Velenjskem gradu. V četrtek, 25. marca, na materinski dan, si bodo ženske in družine lahko brezplačno ogledale muzej na Velenjskem gradu, v petek, 26. marca, pa bodo s spletnim dogodkom v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani odprli razstavo Muzeja Velenje o Šaleški planinski poti. V nedeljo, 28. marca, Muzej Velenje vabi otroke na nedeljsko druženje z naslovom Velikonočno popotovanje po svetu.

Ta teden (od danes, 22. marca, do nedelje, 28. marca) slovenski muzeji in galerije pripravljajo tretjo spletno akcijo Naprej v preteklost. Muzej Velenje bo tudi tokrat sodeloval s številnimi tematskimi spletnimi vsebinami, ki jim lahko sledite na spletnih platformah pod ključniki #naprejvpreteklost in #slovenija. Tokratna akcija je namreč posvečena 30. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije.

Program Muzeja Velenje v akciji Naprej v preteklost:

22. marec ob 17.00
Spoznajte Spominski center 1991!
Virtualni sprehod po stalni razstavi.
Dostopno na Facebooku, Instagramu in spletni strani.

23.–25. marec ob 10.00 in 17.00
Spomini na osamosvojitev
Predmeti, fotografije in pripovedi.
Dostopno na Facebooku in Instagramu.

26. –27. marec ob 10.00
#slovenija30
Poučne in zabavne naloge za spoznavanje obdobja osamosvajanja Slovenije.
Dostopno na Facebooku, Instagramu in spletni strani.

28. marec ob 17.00
Slovenske narodne
Spletni koncert zborov iz Šaleške doline.
Dostopno na Facebooku, Instagramu, YouTube kanalu in spletni strani.

V torek in sredo, 23. in 24. marca, od 16. ure dalje Muzej Velenje skupaj z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje na Velenjskem gradu pripravlja kratke glasbene utrinke, v okviru katerih bodo nastopili mladi glasbeniki, učenci velenjske glasbene šole. Kratki nastopi bodo potekali v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Ob materinskem dnevu, 25. marca, kot že vrsto let doslej Muzej Velenje vabi ženske in družine na brezplačen ogled razstav na Velenjskem gradu. Vse obiskovalke čaka tudi darilce – roža iz krep papirja, ki so jih za Muzej Velenje izdelale članice Kulturnega društva REVIVAS Škale. Društvo REVIVAS je bilo kot nosilec izdelave papirnatih rož leta 2014 vpisano v register nesnovne dediščine pri Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije.

V petek, 26. marca, bo Slovenski planinski muzej s spletnim dogodkom odprl gostujočo razstavo Muzeja Velenje O poti in njenih ljudeh. Razstava, posvečena 45. obletnici izida vodnika po Šaleški planinski poti, je bila lansko leto na ogled v spletni galeriji Slovenskega planinskega muzeja, kasneje pa tudi v velenjskem Podhodu Pošta, zdaj pa si jo bodo, obogateno z izbranimi muzejskimi predmeti, lahko v živo ogledali obiskovalci Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. Ob petkovem spletnem odprtju razstave bo gledalce nagovorila direktorica Muzeja Velenje Mojca Ževart, programsko točko pa je Muzej Velenje pripravil v sodelovanju s člani Planinskega društva Velenje Urošem Kuzmanom, Janjo Stopar in Andrejem Hočevarjem.

V nedeljo, 28. marca, ob 10. uri Muzej Velenje vabi na spletno druženje za mlade muzealce. Tokrat se bodo podali na raziskovanje velikonočnih običajev po svetu. Mladi muzealci bodo spoznali velikonočne navade različnih kulturnih okolij in s prazničnega »potepanja« po svetu »prinesli« tudi nekaj velikonočnih spominkov.
Prisrčno povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Prisrčno vabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino