Odprtje fotografske razstave »Grajske«, fotografska delavnica Aljoše Videtiča in podkast o prvi akademski slikarki iz Šaleške doline

Muzej Velenje vabi na Velenjski grad na odprtje fotografske razstave z naslovom »Grajske«, ki bo seveda izvedeno skladno z veljavnimi omejitvami in priporočili za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. V soboto, 13. marca, se bo na Velenjskem gradu odvijala fotografska delavnica s priznanim velenjskim fotografom Aljošo Videtičem, v ponedeljek, 15. marca, pa bo na vrsti nova epizoda muzejskega podkasta, ki bo predstavil Majdo Kurnik, prvo akademsko slikarko iz Šaleške doline.

Danes, 10. marca, bodo v atriju Velenjskega gradu ob 18. uri odprli fotografsko razstavo z naslovom »Grajske«. Fotografsko zgodbo o Velenjskem gradu je avtorica razstave Mira Turnšek spisala v mesecih, ko je bila del kolektiva Muzeja Velenje. Navdih je našla v raznovrstnih detajlih, ki jih bodo obiskovalci razstave lahko prepoznavali med grajskimi stenami. Fotografsko ustvarjanje Mire Turnšek odlikujejo minimalizem, čiste linije in geometrija arhitekturnih detajlov.

Letošnjo fotografsko zgodbo Muzeja Velenje nadaljuje fotografska delavnica, ki jo Muzej Velenje pripravlja ob novi občasni razstavi z naslovom Foto Pajk: Pogled za objektiv fotografskega mojstra Volbenka Pajka. V soboto, 13. marca, se bo na Velenjskem gradu ob 10. uri začela delavnica, na kateri bo priznani velenjski fotograf Aljoša Videtič delil svoje izkušnje na področju portretne fotografije v čudovitem okolju arhitekturne in krajinske dediščine. V okviru delavnice bo avtorica razstave o fotografu Pajku Andželina Jukić pripravila tudi kratko strokovno vodstvo po razstavi. Ker je število mest na delavnici omejeno, vse zainteresirane Muzej Velenje vabi, da se prijavijo na elektronski naslov info@muzej-velenje.si. Delavnica bo potekala v dveh delih; naslednje srečanje udeležencev z Aljošo Videtičem bo v soboto, 20. marca.

Tudi marca je Muzej Velenje tretji ponedeljek v mesecu rezerviral za podkast. V ponedeljek, 15. marca, lahko prisluhnete novi epizodi podkasta Muzejski odmevi, v kateri se bosta kustosinja Muzeja Velenje Alma Javornik in muzejska svetnica, kustosinja Galerije Velenje, mag. Milena Koren Božiček pogovarjali o Majdi Kurnik, svetovljanki in vsestranski umetnici, katere stalna razstava je od lanske jeseni na ogled na Velenjskem gradu. Podkast najdete na družbenih omrežjih, spletni strani in YouTube kanalu Muzeja Velenje ter na platformi SoundCloud.

Če si morda še niste ogledali spletnega koncerta z naslovom Glasbeni šopek z Velenjskega gradu, ki so ga v Muzeju Velenje pripravili ob mednarodnem dnevu žena, si ga še vedno lahko ogledate na muzejski spletni strani, YouTube kanalu ter Facebook in Instagram profilih. Na koncertu so nastopile mlade glasbenice, katerih mame in tete soustvarjajo zgodbe Muzeja Velenje: Ajda Oštir (klavir), Brina Landeker (klavir), Pia Landeker (klavir), Doroteja Gams (flavta), Veronika Gams (harfa), Ula Aurelija Gams (klavir), Miša Časl (flavta), Zarja Gošnik (sopran) in pevka Maja Keuc Amaya.

Vabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino