Nov podkast, Klepet pod arkadami, strokovno vodstvo, predstavitev knjige in filma o letalstvu, srečanje Mladih muzealcev


Na spletnih platformah Muzeja Velenje na voljo nov podkast o fotografu Volbenku Pajku. V torek, 16. novembra, vabijo na Klepet pod arkadami, na katerem bodo gostili Jožeta Kranjca. V četrtek, 18. novembra, pripravljajo v Galeriji Velenje strokovno vodstvo po razstavi Barve Afrike. V petek, 18. novembra, bodo v Kulturnem domu Šoštanj predstavili novo knjigo in film o letalstvu v Šaleški dolini. V nedeljo, 21. novembra, pa bodo pripravili nedeljsko muzejsko druženje za najmlajše na Velenjskem gradu.

V ponedeljek, 15. novembra, je mogoče od 10. ure dalje na spletnih platformah Muzeja Velenje prisluhniti muzejskim odmevom. V tokratnem podkastu Muzeja Velenje bo Alma Javornik gostila sodelavko Andželino Jukić, avtorico občasne razstave na Velenjskem gradu z naslovom »Foto Pajk: Pogled za objektiv fotografskega mojstra Volbenka Pajka«. V podkastu se jima bo pridružila fotografova žena gospa Majda Pajk, tudi sama fotografinja, ki nam bo v pogovoru razkrila marsikatero zanimivost iz življenja in dela mojstra Pajka.

Na Velenjskem gradu bodo v torek, 16. novembra, ob 18. uri pripravili Klepet pod arkadami. Gost novembrskega pogovornega večera bo Jože Krajnc, humorist, ki je skupaj z Jožetom Robido nastopal v tandemu Strašna Jožeta. Jože Krajnc je sicer novinar, ki je deloval za časopisa Naš čas in Večer ter bil vrsto let urednik na Televiziji Slovenija, poznamo pa ga tudi kot gledališkega režiserja. Doma je iz Šmartnega ob Paki. Pogovorni večer bo vodil kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič.

V nedeljo, 21. novembra, vabijo ob 10. uri na Velenjski grad na srečanje Mladih muzealcev. Zanje v sodelovanju s Srbskim društvom dr. Mladen Stojanović pripravljajo lutkovno predstavo Medvedova zenidba. Predstavi bo sledila ustvarjalna delavnica.

Hvala za sodelovanje!
Vse dobro in lep pozdrav iz Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart