Ogled MOV360 v F-bunkru

Trideset avdio-vizualnih cepiv Staneta Špegla in Jureta Pukla, spesnjenih med spomladansko pandemijo koronavirusa, se še vedno vrti v galeriji F-bunker, ki se nahaja v podhodu pri starovelenjski Vili Bianci.

Velenjska glasbenika mednarodnega kova, saksofonist Jure Pukl in skladatelj Stane Špegel, sta karantensko zatišje na glasbeni sceni izkoristila za ponovno združenje moči. Po tem, ko sta pred leti za ameriško založbo Magnatune pod imenom Fuzzit objavila LP z naslovom Quazijazz, sta tokrat pripravila multimedijski projekt z naslovom MOV360. Projekt sestavljajo glasbeni album z naslovom 30 Vaccines, ki zajema trideset le dvajset taktov dolgih glasbenih cepiv – fuzij stilsko pestrih elektronskih kompozicij in improviziranih saksofonskih jazz vložkov –, video zgodbe in panoramske fotografije, posnete s kolesarske perspektive s posebno 360-stopinjsko kamero v času karantene na velenjskih ulicah.

Panoramske fotografije so ob spremljavi skladb na ogled v galeriji F-bunker, na platnu pa se vrtijo 360-stopinjski glasbeni posnetki.

Vir: Naš čas

Galerija F-bunker, ki deluje od okriljem Muzeja Velenje, je odprta ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih med 19. in 21. uro, ob sredah in sobotah pa med 9. in 11. uro. Za najavljene obiskovalce je Galerija F-bunker odprta po dogovoru po elektronski pošti fbunker1@gmail.com ali telefonu 03 898 44 20.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino