Otroški natečaj “Vse najboljše, Slovenija!”

Muzej Velenje, ki ima svoj sedež v Velenjskem gradu nad starotrškim jedrom, je ob 30-letnici samostojnosti Slovenije razpisal likovni natečaj Muzeja Velenje z naslovom “Vse najboljše, Slovenija!”.

Letošnjo 30-letnico samostojnosti Slovenije bodo v Muzeju Velenje zaznamovali s številnimi dogodki in projekti. Posebno pozornost bodo namenili domoljubni vzgoji otrok. Muzej Velenje tako vabi pedagoge, da skupaj z otroki razmislijo o tem, kaj jim pomeni slovenska samostojnost, kaj za narod pomeni imeti svojo državo, kaj Slovenijo dela posebno, kakšni so njeni simboli, kaj je in kakšna je Slovenija.

Naj bosta domovina in država v 30. letu Republike Slovenije v ustvarjalni navdih! Pedagogi in otroci torej vabljeni, da poustvarite uradne in neuradne simbole naše države, poiščete navdih v njenih pokrajinah, znamenitostih, zgodovini in ljudeh!

Muzej Velenje bo vse zbrane izdelke razstavil s spletno razstavo na muzejski spletni strani in družbenih omrežjih 26. marca v okviru vseslovenske akcije muzejev in galerij Naprej v preteklost!. V za Slovenijo prazničnem mesecu juniju pa bodo v enem od razstavišč Muzeja Velenje pripravili še pravo razstavo.

Razpisni pogoji, ki so objavljeni na muzejski spletni strani najdete TUKAJ!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino