Praznični sejem in prižig lučk v Velenju

Velenje je v soju prazničnih luči zažarelo med 17. in 18. uro, novoletna jelka na Titovem trgu pa ob 18. uri. Letos so s praznično razsvetljavo zažarele tudi nove lokacije, in sicer Vista – park z razgledom, prenovljen trg v Starem Velenju in Goriška cesta.

Velenje je okrašeno podobno kot vsako leto – z elementi na uličnih svetilkah, svetlobnimi trakovi na drevesih in samostojnimi elementi v mestnem središču. S svetlobnimi skulpturami sta okrašeni tudi dve krožišči, in sicer pod Velenjskim gradom in pri Sončnem parku. Titov trg krasi 20 metrov visoka novoletna jelka, ki jo razsvetljuje 37 tisoč prazničnih lučk.

Festival Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in drugi zavodi in društva so za najbolj čarobni mesec v letu pripravili številne dogodke in aktivnosti. V soboto, 4. decembra, vabljeni na Mini Miklavžev sejem na trg v Starem Velenju. 9. decembra pričakujemo prihod dedka Mraza. 21. decembra načrtujemo odprtje Čarobne promenade, letos na Titovem trgu. Ob praznični gostinski ponudbi bomo lahko prisluhnili številnim koncertom vse do 30. decembra.

Na zadnji dan starega leta načrtujemo na Titovem trgu ob 18. uri silvestrovanje za najmlajše v družbi dedka Mraza, Mojce Robič in plesalcev Plesne šole Spin, ob 22. uri pa se bo začelo veselo pričakovanje novega leta v družbi Rok’n’Banda. Meščanke in meščani se bodo od starega leta poslovili skupaj z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom, ki jih bo ob polnoči tudi nagovoril.


Zahvaljujemo se vam za razumevanje.


 
Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino