Razstava Festivala mladih kultur Kunigunda, koncert Majde Petan in srednjeveški tabor na Velenjskem gradu

Od petka, 13. avgusta, je v Podhodu Pošta na ogled razstava Festivala mladih kultur Kunigunda. V soboto, 21. avgusta, bodo ob 19. uri v atriju Velenjskega gradu pripravili koncert Majde Petan. V nedeljo, 22. avgusta, Muzej Velenje v sodelovanju z Društvom vitezov Šaleške doline ter Turističnim društvom Velenje pripravlja srednjeveški tabor na Velenjskem gradu.

Muzej Velenje tudi letos gosti razstavo Festivala mladih kultur Kunigunda, ki je od petka, 13. avgusta, na ogled v Podhodu Pošta. Razstava z naslovom »Kdo bi nas razumel, majkemi?« je nekakšen »šnelkurz« velenjščine, ki bo zanimiv tako za domačine kot tudi za obiskovalce iz drugih krajev.

V soboto, 21. avgusta, vabijo ob 19. uri v atrij Velenjskega gradu na koncert Majde Petan, ki ga glasbenica pripravlja ob izidu nove zgoščenke Poletni tango. V prvem delu koncerta bo Majda Petan zapela svoje nove uspešnice in skladbe iz repertoarja Tereze Kesovije, ki jim je dodala tudi svoja izvirna besedila. V drugem delu koncerta pa se bo premierno predstavila glasbena skupina Mavrica, ki jo sestavljajo Majda Petan, Tanja Mikola, Zvone Cirkulan, Stane Mikola in Marijan Petan.

Zaradi omejenega števila sedežev organizatorji prosijo za obvezno rezervacijo vstopnic na telefonski številki 041 431 326. Koncert je brezplačen, pobirali se bodo prostovoljni prispevki, mogoč pa bo tudi nakup nove zgoščenke.

V nedeljo, 22. avgusta, Muzej Velenje, Društvo vitezov Šaleške doline ter Turistično društvo Velenje vabijo na srednjeveški tabor na Velenjskem gradu. Dogodek bo postregel s pestrim programom srednjeveških iger, plesov, mečevanj in drugih aktivnosti za otroke in odrasle. Prireditev bo potekala med 10. in 18. uro v parku Velenjskega gradu.

Povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino