Stara Pekarna in KUD Koncentrat

Po revitalizaciji stare pekarne je na Starem trgu zaživela nova Pekarna, v kateri so se leta 2012 začeli gnesti novi mladinski kulturno-umetniški projekti.

Leta 2013 so mladi lokalni ustvarjalci ustanovili KUD Koncentrat, ki danes združuje študente in mlade diplomirance s področja različnih kreativnih praks – industrijskega oblikovanja, arhitekture, krajinske arhitekture, slikarstva, kiparstva, plesa, glasbe in podobno.

KUD Koncentrat je prevzel skrb za program Pekarne, sodelovala pa sta tudi Mladinski center Velenje s festivalom Kunigunda, Hišo groze, Escape roomom in paintball spopadi ter Šaleški študentski klub s festivalom Dnevi mladih in kulture in projektom Plays. Sicer KUD Koncentrat izvaja večje umetniške projekte, kot so priprava na sprejemne izpite umetniških fakultet, likovni tečaji, Kulturna pečica, Spacebound, Reciklarna, ParkArt in drugi. Članice so tudi dolgoletne snovalke in soustvarjalke scenografije Pikinega festivala. V društvu se nadejajo, da se jim bo z izgradnjo novega objekta na Starem trgu uresničila dolgoletna želja: prostor za ustvarjanje in razstavljanje ter druženje in izobraževanje mladih ustvarjalcev, ki se soočajo s prostorsko stisko tako pri nastajanju kot razstavljanju del.

Naslovna fotografija: Člani KUD Koncentrat na delu
Foto: Tilyen Mucik
Vir: Arhiv Kunigunde

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino