MO Velenje oddala prijave za štiri projekte v višini več kot 10 mio evrov na razpis CTN

Mestna občina Velenje je v ponedeljek, 26. junija, na razpis Celostne teritorialne naložbe (CTN) za projekte oddala štiri prijave, in sicer prijavo za prireditveni oder, prireditveni prostor, revitalizacijo starotrškega jedra in rušitev ter novogradnjo objekta Stari trg 11. Skupna vrednost štirih projektov je več kot 10 mio evrov, v primeru odobritve vseh načrtujemo sofinanciranje v skupni višini več kot 6 mio evrov.

Lokacija ob Velenjskem jezeru postaja zadnja leta vse bolj zanimiva za domače in tuje goste, lani je Velenjsko plažo v poletni sezoni obiskalo več kot 60 tisoč obiskovalcev. Na tem območju želimo urediti sodoben prireditveni prostor, s katerim bomo še obogatili dogajanje za obiskovalce. Uredili bomo večnamensko površino, ki bo omogočala izvajanje različnih prireditev, sejmov, tekmovanj, festivalov poleti in tudi pozimi. Letos nameravamo za objekt pridobiti gradbeno dovoljenje. Vrednost projekta je 3,1 mio evrov; v primeru odobritve predvidevamo, da bo operacija sofinancirana največ v višini 1,9 mio evrov. Projekt naj bi bil predvidoma zaključen do spomladi 2019.

Poleg ureditve prireditvenega prostora nameravamo ob Velenjskem jezeru zgraditi tudi sodoben in atraktiven prireditveni oder. Gradbeno dovoljenje za oder že imamo, po odobritvi projekta bomo pristopili k izvedbi javnega razpisa za izbiro izvajalca. Oder bo oblikovan kot večnamenski objekt in bo omogočal dogajanje na prireditvenem prostoru ali na prizorišču nad jezerom. Ob objektu bo tudi poseben pomol na jezeru, ki bo namenjen morebitnim privezom oz. preživljanju prostega časa. Vrednost projekta je 4,4 mio evrov; v primeru odobritve predvidevamo, da bo operacija sofinancirana največ v višini 2,8 mio evrov. Projekt naj bi bil zaključen predvidoma konec naslednjega leta.

V Starem Velenju bomo v okviru projekta revitalizacija starotrškega jedra porušili objekt stare pekarne, zgradili nadomesten objekt, uredili trg ter spremenili prometni režim. Upravljanje novega objekta bo predvidoma prevzel Mladinski center Velenje, ki si bo prizadeval, da bodo v objektu še naprej nastajale nove zgodbe. V objektu so predvideni ateljeji, ustvarjalna delavnica, razstaviščni prostori, v pritličju manjši gostinski lokal, na podstrešju pa dve stanovanji. Okolico bomo preuredili, saj želimo v najstarejšem delu mesta ponovno obuditi starotrško vzdušje. Vrednost projekta je 1,9 mio evrov; v primeru odobritve predvidevamo, da bo operacija sofinancirana največ v višini 1,2 mio evrov in se bo zaključila do leta 2019.

S porušitvijo in novogradnjo objekta na Starem trgu želimo pridobiti nove poslovne površine za obrtno dejavnost, v okviru programa zagotavljanja podpornih storitev za obstoječa start-up podjetja, ki jih na obravnavanem območju še ni, in s tem povezati na novo ustanovljene vsebine SAŠA inkubatorja v Podjetniškem centru Standard. Objekt je bil že v preteklosti namenjen dejavnosti drobnih obrti in je varovan kot kulturna dediščina in kot del naselbinske kulturne dediščine. Z izgradnjo sodobnega, energetsko učinkovitega in funkcionalnega objekta predvidevamo ureditev prostorov za približno 6 podjetij. Vrednost projekta je 1,5 mio evrov; v primeru odobritve predvidevamo, da bo operacija sofinancirana največ v višini 1 mio evrov. Projekt naj bi bil predvidoma zaključen naslednje leto.

Rezultati razpisa naj bi bili znani predvidoma jeseni.


Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino