Znižujemo parkirnino in uvajamo novo parkirno cono G

V vseh modrih conah omogočamo brezplačno parkiranje najmanj 30 minut. Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje 1. julijem 2022 uvajamo novo modro coni G. S 1. januarjem 2023 znižujemo ceno letne parkirne karte za parkiranje v garažnih hišah na 200 evrov in mesečne na 20 evrov, saj želimo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah. Tudi s temi ukrepi želimo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

Modra cona G zajema območje parkirišča pred objektom Stari trg 15 in za objektom Stari trg 11, parkirišče med objektoma Stari trg 12 in Stari trg 16 ter Foitovo cesto, parkirišče ob objektu Stari trg 26 ter parkirišče ob Ljubljanski cesti pod cerkvijo. Parkiranje bo časovno omejeno in plačljivo od ponedeljka do petka med 7. in 18. uro.

Ker so parkirišča v modrih conah polno zasedena, v garažnih hišah pa je veliko prostih parkirnih mest, želimo voznike spodbuditi k parkiranju v garažnih hišah. Prav s tem namenom tudi znižujemo cene parkirnih kart v garažnih hišah Gorica, Mercator in Avtobusna postaja – I. etaža. Ceno letne parkirne karte za parkiranje v garažnih hišah s 1. januarjem 2023 znižujemo z 250 evrov na 200 evrov, mesečno karto pa s 25 evrov na 20 evrov.

Brezplačno parkiranje omogočamo v vseh modrih conah, in sicer do 30 minut v modrih conah A, B, E in G, v modri coni F do 60 minut, v modrih conah, C, D in H do 120 minut. Najnižja cena parkiranja na uro znaša v garažni hiši Mercator, in sicer 0,30 evra; najvišja cena parkiranja na uro pa znaša v modri coni F, pri Velenjski plaži, in sicer 1 evro.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino