Utrinki starotrškega jedra / Ulična fotografska razstava

Gradbena dela pri prenovi starotrškega jedra Starega Velenja bodo kmalu gotova. Mi pa skupaj z domačini, rokodelci, trgovci, muzealci, pesniškimi dušami, radijci, umetniki in drugimi, ki delujejo na Starem trgu, že nestrpno pričakujemo vdihovanje novega življenja v Staro Velenje.

Zato vas vabimo na sprehod mimo prizorov iz preteklosti, ki vas bodo pospremili v prihodnost.

V Starem Velenju trenutno na novo tlakujemo poti prepletanja ustvarjalnosti, obenem pa že vračamo kulturno-umetniške vsebine v prenovljeno starotrško jedro. Očem neprijazne gradbiščne ograje, s katerimi voznike usmerjamo na vozišče iz granitnih kock in opozarjamo na varovanje pohodnih površin iz plošč, smo omehčali s fotografskimi utrinki lepe stare ulice, ki so jih zabeležili lokalni fotografi.

30 fotografij osmih avtorjev (Roman Bor, Sebastjan Kurmanšek, Milan Marič, Ksenija Mikor, Tilyen Mucik, Bojan Pavšek, Goran Petrašević in Stane Špegel) smo izbrali in jih natisnili na ceradna platna, s katerimi smo opremili v razgiban koridor postavljene mreže.

Na fotografijah, posnetih tako v dokumentarni kot v umetniški maniri in v različnih tehnikah, se razkrivajo stavbna dediščina, poulične podrobnosti, zastali vsakdanji trenutki, ujeti utrinki uličnega utripa, patina minevanja in tudi spomini na starovelenjske markacije, ki so podlegle zobu časa.

Idejna zasnova: Bojan Pavšek
Izdelava in montaža grafik: TVK d.o.o.

Izvedbo razstave je omogočila Mestna občina Velenje.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino