Velenjska knjižna fundacija napoveduje bogato založniško produkcijo

Ob današnjem mednarodnem dnevu knjige se veselimo novih knjižnih naslovov z velenjsko noto. V jubilejnem 20. letu delovanja namreč Velenjska knjižna fundacija, plodna prebivalka Starega Velenja, napoveduje tako programsko kot založniško bogato produkcijo, zaznamovano z izidi knjižnih prvencev lokalnih avtorjev.

V založniškem programu UVKF za leto 2021 je poleg pesniške antologije Lirikon21 ob jubilejnem Lirikonfestu pet naslovov, med njimi trije prvenci.

Izšla bo domoznanska monografija Jožeta Hudalesa Špancir po starotrškem Velenju in jubilejna monografija ob 30-letnici Max kluba ter trije leposlovni prvenci lokalnih avtorjev. Pod naslovom V glavi zidam mesto, ki ga bo podpisala literarna in likovna ustvarjalka Dona Pratnekar, bo izšlo 13 kratkih zgodb za najstniško mladino in starejše z ilustracijami. Obetata pa se še dva izida za starejšo mladino in odrasle, katerih prostor dogajanja je Šaleška dolina v različnih časovnih obdobjih: poljudni roman velenjske avtorice Katje Krk z naslovom Jutri in pričevalno-izpovedni karakterno-avktorialni roman iz posthipijevsko-uličarske dolinske scene Aca Ferenca z naslovom Beg z lastovkami.

S katero knjigo boste vi preživeli 23. april – mednarodni dan knjige? Navdih lahko poiščete pri Knjigolinu v Starem Velenjua

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino