Balkon kakor iz pravljice

Na novem trgu Starega Velenja že raste nov objekt. Pred božičnimi prazniki so zaključili gradnjo zahodnega dela stavbe, ki je grajen z betonom in zidaki.

Po besedah arhitekta in avtorja novega objekta je grajeni del »enovitega volumna z dvokapno simetrično streho, ki predstavlja nadomestno gradnjo predhodno odstranjene stavbe …«.

Ob vzhodno fasado opisanega dela stavbe bo » pravokotno postavljen nižji kubus, ki s svojo transparentno fasadno opno deluje bolj nevtralno in vizualno ne izpodriva osnovnega objekta«. In z novim letom se pričenja prav gradnja slednjega – vzhodnega modernega in minimalistično zasnovanega dela novega objekta, ki bo zgrajen iz montažnih jeklenih elementov s steklenimi polnili. Nova stavba nastaja na mestu, kjer je še ne tako dolgo nazaj stala stara hiša s pravljičnim balkonom. Ker je bila stavba v zelo slabem stanju, so jo porušili. Na srečo so ohranili ograjo pravljičnega balkona, ki nestrpno čaka v depoju Muzeja Velenje, da se restavrirana vrne na svoje nekdanje mesto.

Ograjevala bo balkon grajenega dela novega objekta. Skoraj tako kot nekoč!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino