Gradbiščni pogledi na poti z Velenjskega gradu

Na zadnjem ovinku gozdne poti z Velenjskega gradu zagledamo gradbišče. Pozdravi nas mogočni žerjav, ki kraljuje nad kubusom nove stavbe na Starem trgu. Njena fasada je že odeta v temno steklo, na vzhodnem delu zaključena z močnim betonskim zidom – ločnico med obstoječim stanovanjskim blokom in na novo nastajajočo stavbo, zahodni del stavbe pa tudi vse bolj dobiva končno podobo. 

pogled_aneks_1600pixlov

Površine za novo stavbo delavci natančno tlakujejo z granitnimi kockami in ob robu z granitnimi ploščami, še prej pa umestijo granitne robnike in kanalete ter pripravijo podlago za tlakovanje. Podlaga pod kockami in ploščami mora biti dovolj debela, močna  in ustrezno utrjena, saj bo v nasprotnem primeru končna površina hitro neravna in luknjasta. 

Pod starotrško cerkvijo sv. Marije – Karmelske Matere Božje se ozremo navzdol po Ljubljanski cesti, kjer so pravkar zaključili s priključevanjem novega objekta na toplovod, pripravljajo pa tudi temelje za javno razsvetljavo, robnike za tlakovanje ter površino za Hišo mineralov, ki bo zaključena z asfaltom. 

pod_cerkvijo_1600pixlov

Nato se podamo po še neasfaltiranemu pločniku in na svoji desni strani med gradbiščnimi ograjami ozremo cesto Starega trga s pisanimi starimi hišami. Prva tretjina Starega trga je že tlakovana, prenovljena pa je tudi svetlo modra fasada stavbe, v kateri je mesnica.

To sicer še ni končna podoba trga, ji je pa že zelo blizu in dobra za predstavo o tem, kako lepo bo v Starem Velenju.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino