Radio Velenje danes prvič ponovno oddaja ves dan

Velenjski radijci si bodo današnji dan, 15. maj 2021, zagotovo zapomnili.

“Po dolgoletnih prizadevanjih nam je namreč uspelo pridobiti celodnevno frekvenco, ki jo poslušalci že dobro poznate – 107,8 MHz (opuščamo pa frekvenco 88,9 MHz). Veseli smo, da bomo končno lahko delovali tako, kot je za radio običajno, in vas bomo z dogodki seznanjali kar najbolj ažurno. Seveda si želimo, da ste še naprej naši zvesti poslušalci in da se nam pridružite tudi tisti s savinjsko-šaleškega, koroškega in celjskega območja, ki nas doslej niste poslušali,” je pojasnila urednica Radia Velenje Mira Zakošek. “Pot do lastne 24-urne frekvence je bila trnova, saj je pred skoraj tridesetimi leti predvidena nekajmesečna delitev frekvence med dva radia spremenila v skoraj trajno, postopki za razdružitev pa so bili pogosto nerazumljivi. Čeprav se klasičnim frekvencam počasi izteka rok in tudi mi že pogledujemo na digitalne, pa bomo vsaj še nekaj let z vami tudi tukaj.”

Radio Velenje ima svoj sedež v samem središču Starega Velenja, ki je že nekaj mesecev gradbišče. To je radijskim ustvarjalcem prineslo kar nekaj izzivov. A se veselijo, da bo prag Radia Velenje prav kmalu prenovljen Stari trg, kjer si obetajo veliko pestrega dogajanja, o katerem bodo širili glas po radijskih valovih. “Stari rek pravi, da je treba za lepoto potrpeti, za lepo okolje pa tudi. Prav kmalu, dokončno pa tam nekje proti koncu leta, se bo potrpljenje izplačalo. Naši prostori bodo sredi lepega, urejenega Starega Velenja, ki pa bo ohranilo tradicionalno staro podobo. Upajmo, da bo do takrat tudi konec epidemije in bo zaživel prireditveni prostor, ki bo krasil središče kraja,” je optimistična sogovornica.

Zdaj bomo res lahko v celoti opravljali svoje poslanstvo in o vsem, kar se bo zanimivega dogajalo v lokalnem okolju, obveščali sproti, sporočajo radijski novinarji in moderatorji.

“Še naprej ostajamo informativni radio z usmeritvijo, da do vas preko radijskih valov kar najhitreje prenesemo vse, kar se pomembnega dogaja v lokalnem, pa tudi širšem okolju. Da vam podamo kar najbolj verodostojne informacije in vam ponudimo dovolj sogovornikov, da lažje oblikujete svoja mnenja. Celodnevno oddajanje nam bo ob tem omogočilo, da bomo lahko v program vključevali tudi več zabavnih vsebin in dobre glasbe, da bomo lahko torej še v večji meri skrbeli tudi za vaše dobro razpoloženje. Še bolj kot doslej vas bomo vabili k sodelovanju v kontaktnih oddajah, veseli pa bomo tudi vseh vaših informacij, ki bi lahko obogatile program. Seveda bomo svojo vlogo dobrega lokalnega informatorja sedaj lažje uresničevali, saj vam bomo lahko hitreje prenašali aktualne novice. Želimo si, da bo manj slabih in več dobrih, veselih novic. Recimo takšna, da je epidemije konec,” je v komentarju za tednik Naš čas minuli četrtek zapisala Mira Zakošek.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino