(o)sam-a Andreje Ravnak

Na sprehodu v Staro Velenje se ustavite v Galeriji Fbunker, kjer razstavlja arhitektka in fotografinja Andreja Ravnak, urednica fotografije pri fotografski reviji Digitalna kamera.

Avtorica že od malih nog uporablja fotografijo za zapisovanje spominov. Sčasoma se je udomačila v umetniški fotografiji. Zadnje desetletje pogosto razstavlja in sodeluje na raznih (mednarodnih) natečajih. Prejela je že več kot 200 nagrad, priznanja njeni odliki pa so tudi vabila k sodelovanju v žirijah.

Andrejo Ravnak kolegi imenujejo kar »toskanska fotografinja«.

»Sem vsestranska fotografinja. Raziskujem na vseh področjih. Na foto popotovanjih s kolegi fotografi sem se navdušila za pokrajinsko fotografijo. Kot arhitektka pa rada raziskuje prostorske relacije. Moje fotografije povezuje neka kompozicijska sestava, povezana z mojim pogledom na svet,« je povedala o svojem delu in predstavila temo aktualno razstave: »Osama, umikanje v svojo intimo, lahko ima tako pozitivno kot negativno konotacijo – odvisno od socialnega ali političnega nastavka. Sama pa osamo dojemam kot nek meditativen moment. Kot obdobje soočenja samega s sabo. S fotografinjami na tej razstavi preigravam različne aspekte samosti, osame. Nosijo širšo časovno in prostorsko konotacijo,« je poudarila, da tema razstave ne izhaja le iz osame v konotaciji nove realnosti.

Več o svojem delu in aktualni razstavi pa v pogovoru z avtorico Andrejo Ravnak za Radio Velenje.

Razstava fotografinje Andreje Ravnak z naslovom (o)sam-a govori o razumevanju samosti izven okvirjev tako imenovane nove realnosti. Na ogled je v galeriji Fbunker v podhodu pri Vili Bianca.

Galerija F-bunker je odprta ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih od 19. do 21. ure, ob sredah in sobotah pa od 9. do 11. ure. Ob nedeljah in praznikih je galerija zaprta. Za najavljene obiskovalce pa jo odprejo po dogovoru.

Več informacij o galeriji Fbunker najdete na spletni strani Muzeja Velenje ali na Facebook strani galerije Fbunker.

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino