Predstavitev knjige Aleksandre Furlan, koncert Rudarskega okteta in Poletna muzejska noč v Muzeju Velenje

V četrtek, 17. junija, ob 18. uri, Muzej Velenje vabi v atrij Velenjskega gradu na predstavitev knjige »Portal Altaj: na pragu pete dimenzije« Aleksandre Furlan. O svojem prvencu bo avtorica knjige spregovorila v pogovoru z Alenko Šalej.

Aleksandra Furlan se je rodila leta 1968 v Beogradu. Po zaključku osnovne šole v Zemunu in Srednje glasbene šole »Stanković« v Beogradu je leta 1986 odšla študirati na Češkoslovaško. Po končani Akademiji za glasbo v Bratislavi je skoraj dvajset let živela in delala na Slovaškem – krajši čas kot učiteljica v glasbeni šoli, potem pa kot sodni tolmač za slovaški, slovenski in srbski jezik. Od leta 2009 s sinom živi v Sloveniji, domovini očetove družine. Preživlja se s prevajanjem ter s sodnim in konsekutivnim tolmačenjem. Zadnjih nekaj let se v prostem času ukvarja z raziskovanjem in preučevanjem zavesti ter zavedanja. Knjiga, ki bo predstavljena na Velenjskem gradu, je njen prvenec.

V Muzeju Velenje so veseli, da lahko v petek, 18. junija, ob 19. uri, povabijo v atrij Velenjskega gradu na koncert Rudarskega okteta. Rudarski oktet, ki je že večkrat nastopal na Velenjskem gradu in tudi drugod na prireditvah Muzeja Velenje, tokratni koncert pripravlja kot darilo poslušalcem po dolgotrajnem »zaprtju« kulturnega življenja.

V soboto, 19. junija, Muzej Velenje obiskovalce vabi, da tradicionalno Poletno muzejsko noč preživijo v njihovi družbi. Pestro dogajanje pripravljajo na Velenjskem gradu ter v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju, odprta vrata za večerni ogled razstave od 18. do 23. ure pa bodo ponudili tudi v Hiši mineralov v Starem Velenju in v Spominskem centru 1991. Program in ogled razstav je brezplačen.

PROGRAM

Poletna muzejska noč med grajskimi zidovi

Od 19. ure dalje so obiskovalci vabljeni med zidove Velenjskega gradu, kjer bodo člani društev Vitezi Šaleški ter Grajska gospoda pričarali vzdušje življenja na gradovih nekoč: srečali boste lahko prave viteze in grajske dame, uživali v starinskih plesih in mečevanju ter se preizkusili v srednjeveških igrah. Od 18. in vse do 24. ure so obiskovalci vabljeni tudi na brezplačni nočni ogled razstav na Velenjskem gradu.

 

Prisrčno povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart