»Velenjčani kuhamo skupaj!« in »Pozabljeni pok«

Velenje, 27. september 2021 –  Jutri, 28. septembra, vabi Muzej Velenje ob 18. uri na Velenjski grad na dogodek »Velenjčani kuhamo skupaj!«. Od četrtka, 30. septembra, bo na ogled nova razstava »Podoba kultne zgradbe skozi čas«. V soboto, 2. oktobra, vabijo velenjski muzealci na prireditev »Pozabljeni pok«.

Ta teden velenjski muzealci pripravljajo kar tri dogodke v okviru kulinarično obarvanih Dnevov evropske kulturne dediščine ter Tedna kulturne dediščine. V torek, 28. septembra, vabijo ob 18. uri na Velenjski grad na kulinarični večer z naslovom »Velenjčani kuhamo skupaj!«. Dogodek je del projekta Velenjčan sem!, ki ga v muzeju v sodelovanju s kulturnimi društvi različnih narodnih skupnosti izvajajo že od leta 2017. Tokrat se bodo društva predstavila s svojo tradicionalno kuhinjo.

V soboto, 2. oktobra, vabijo velenjski muzealci na Velenjski grad na dogodek z naslovom »Pozabljeni pok«. V okviru dogodka, ki je nastal v sodelovanju s Kulturnim društvom Kraherl, bodo predstavili proizvodnjo sodavice in pokalice oz. kraherla. Gazirana sadna brezalkoholna pijača je bila nekoč poznana po značilni steklenici s stekleno kroglico. Med 10. in 18. uro bo v atriju Velenjskega gradu na ogled postavljen obnovljen stroj za izdelovanje sodavice in kraherla. Dogodek bodo zaokrožili ob 16. uri s pogovorom s predsednikom društva Janezom Dvornikom in Mici Laznik ter degustacijo pijače.

Vse dobro in lep pozdrav iz Muzeja Velenje!

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino