WOW Pokrov! se predstavi v starotrškem jedru

Že teden dni po odprtju revitaliziranega starotrškega jedra sta člana Opa!celice Sebastjan Kurmanšek in Bojan Pavšek popestrila njegov ambient s predstavitvijo projekta WOW Pokrov! Razstava je bila na ogled v soboto, 25. septembra v dopoldanskem času.

WOW pokrov! je eksperimentalno grafični projekt, ki je ulične pokrove – tokrat v Starem Velenju – uporabil kot matrice za izdelavo ročnih odtisov na različne uporabne predmete. Po grafični nadgradnji so se spremenili v unikatne pečate mesta, ki na svojevrsten način izražajo urbani karakter.

Glavni motiv projekta je na ustvarjalen način izpostaviti lepoto skritih mestnih potencialov, ki se ponavadi skrivajo prav tam, kjer jih najmanj pričakujemo.

Odtisi mesta so bili tokrat na ogled v obliki začasne ulične razstave, ki je bila preko sobotnega dopoldneva na ogled v prenovljenem starotrškem jedru. V kratkem pa si bo mogoče projekt z izvirnimi artefakti ogledati tudi na spletni strani Opa!celice.

Projekt je podprla Mestna občina Velenje.

Poostreni Covid ukrepi žal niso omogočali, da bi lahko tudi obiskovalci grafične odtise “v živo” soustvarjali skupaj z avtorji. Slednji si bodo prizadevali, da jim to uspe že v naslednjem letu. 

Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart