Prenova Starega Velenje v polnem teku

V teh dneh je prenavljanje Starega Velenje v polnem teku. Projekt CTN Stari trg 11 je že v zaključni fazi.

Izvajalec gradbeno-obrtniških del odpravlja ugotovljene pomanjkljivosti. Pripravljena je tudi dokumentacija za pridobitev uporabnega dovoljenja. Veliko bolj aktivno je te dni pri izvajanju projekta CTN Revitalizacija starotrškega jedra. Izvajalec gradbeno-obrtniških del je pri stavbi že izvedel stene, pokril streho dvokapnico, vgradil okna, sedaj pa se vgrajujejo elektro in strojne inštalacije, zaključuje se s kleparskimi deli. V aneksu se trenutno na jekleno nosilno konstrukcijo montirajo lesene medetažne plošče, pričelo pa se bo z izvedbo ravne pohodne strehe. Trenutne temperature so primerne tudi za dela na infrastrukturi. Izvajalec trenutno izvaja tudi dela na cesti v Staro Velenje. Prenovil je že meteorno kanalizacijo, sledi še prenova ostale infrastrukture. Dela tečejo tudi pri pripravi površin za asfaltiranje. Trenutno se polagajo robniki  in nasipavajo površine za pešce in kolesarje. Danes si je napredek pri prenovi Starega Velenja na terenu ogledal tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Vrednost investicije projekta CTN Stari trg 11, s katero smo začeli v začetku leta 2020, znaša 1.559.397 evrov, od tega delež Mestne občine Velenje znaša 325.726,85 evra, 986.936,12 evra bo EU sredstev, 46.734,03 evra pa prispevek s strani države. Nepovratna sredstva Mestna občina Velenje tekom izvajanja projekta že uspešno črpa. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020 (PN 6.3-Celostne teritorialne naložbe), ki ga vodi Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije. Celotna stavba bo po končani gradnji namenjena novim podjetjem in obrtnikom za izvajanje različnih storitvenih in obrtnih dejavnosti, ki bodo spodbujale razvoj drobnega gospodarstva in obrti v starem mestnem jedru. Dejavnosti, ki se bodo izvajale v revitaliziranem območju, bodo izbrane z javnim razpisom.

Projekt CTN Revitalizacija starotrškega jedra se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Skupna vrednost operacije znaša 2.928.441,29 evra z DDV, Mestna občina Velenje bo prispevala 1.402.953,29 evra z DDV, uspeli smo pridobiti 1.220.390,40 evra z DDV evropskih sredstev in 305.097,60 evra z DDV državnih sredstev.

Naložbi sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pri delu na gradbiščih se seveda upoštevajo vsi preventivni ukrepi, ki preprečujejo širjenje koronavirusa.


Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino