Vsak dan bližje

Približuje se sredina septembra – datum, ko bo Stari trg zasijal v svoji novi podobi.

Na bežnem sprehodu ob starotrški galeriji na prostem do osrednje trške površine se lahko prepričamo, da se dela že približujejo koncu.

cesta v gradnji in galerija

V osrednjem delu mojstri zaključujejo s tlakovanjem granitnih kock in plošč. To delo res ni od muh. Površina granitnih plošč je prepredena z diagonalnimi pasovi granitnih kock, zato morajo zelo natančno predvideti potek različnih linij in njihovo širino. Kmlu bodo izdelali še zaključke tlaka ob objektih (pragove), zalili špranje položenih kock in plošč ter na celotnem gradbišču dopolnili manjkajoče robnike. Konec naslednjega tedna sledi še priprava površin za asfaltiranje, s katerim se bodo na trgu zaključila talna dela. Z zaključkom polaganja granita bo možna montaža urbane opreme, predvidoma od sredine tega tedna dalje. V sedalu na jugozahodnem delu trga bo urejena tudi posebna sadilna jama za magnolijo. Skupaj z lipovcem in zeleno steno bršljana bo zelenila nove trške površine.

zaključek tlakovanja

Dela potekajo tudi v novi stavbi Starega trga. Ta in naslednji teden bodo položili zaključno talno plast in vgradili notranja vrata, naslednji teden pa pričeli z zaključnimi pleskarskimi deli. V naslednjem tednu bodo nadaljevali tudi z deli na zunanjih površinah novega objekta. 

Zunanjo teraso bodo zaključili s talno oblogo iz mešanice lesa in plastične mase, nad portalom balkona pa bo zasijala restavrirana stara ograja balkona, po kateri je bila znana stavba, ki je nekoč stala na mestu novega objekta.  

portal_1600_pixlov
Deli na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Preskoči na vsebino